Primary 3 February Review 3featured

P3-Feb-Review 3

Ans:

1–  2

2–  4

3–  2

4–  2

1233 + 3870 = 5103

5103 – 1789 = 3314

 

5–  3

heart= 68 ÷ 4 = 17

159 + 17 = 176

 

6–  2

7–  4

8–  1

9–  1

709 – 163 = 546

546 ÷ 7 = 78 bags

10–  1
happy   =  384 ÷ 6 = 64

64 ÷ 8 = 8

 

11–  1930 , 1903 , 1390 , 1093

12–  75 tens

13–  2008

14–  6 passengers

15–  162 more girls

1238 – 1076 = 162 more girls

 

16–  73 years old

Grandmother’s age now –>  8 × 9 = 72 years old

72 + 1 = 73 years old

 

17–  3280

18–  228 girls

Qn 17

 

 

2u of girls –>  370 + 86 = 456

456 ÷ 2 = 228 girls

 

19–  49 m

1st to 8th tree –>  8 – 1 = 7 spaces

7 m  × 7 = 49 m

 

20–  181 beads

Number of beads in the 7 packets –> 25 × 7 = 175

175 + 6 = 181 beads

 

21–  $6743

Amount of money Roshan has –> $3242 + $259 = $3501

$3501 + $3242 = $6743

 

22–  $156

Total cost of 4 skirts ->  $56 × 4 = $224

Total amount spent –>  $224 + $120 = $344

$500 – $344 = $156

 

23–  22 sweets

Mon -> 1 sweet

Tue ->  1 ( +1) = 2 sweets

Wed ->  2 ( + 2) = 4 sweets

Thu -> 4 ( + 3) = 7 sweets

Fri -> 7 ( + 4) = 11 sweets

Sat ->  11 ( + 5) = 16 sweets

Sun ->  16 ( + 6) = 22 sweets

 

24–  $6

2 books + 6 pens –>  $24

1 book + 3 pens –>  $24 ÷ 2 = $12

1 book + 2 pens –>  $10

Therefore 1 pen –>  $12 – $10 = $2

2 pens –>  $2 × 2 = $4

$10 – $4 = $6

 

25– $365

Amount of money Mr Wong had –>  $2812 +  $1823 = $4635

$5000 – $4635 = $365

1

Add comment