Primary 6 Speed Level 1 Ex 2featured

P6-Speed-L1-Ex2

Ans:

1–  4

12 min –>  3 km

1 hr  (60min) –>  3 km × 5 = 15 km/h

 

2– 1

3–  3

4–  2

5–  4

6– 2

Distance cycled in the first 4 min –>  200 m/min × 4 = 800 m

Distance cycled int he next 2 min –>  250 m/min × 2 = 500 m

800 m + 500 m = 1300 m

7–  2

Total distance –>  30 × 2 = 60 km

Total time taken –>  4 h + 2 h = 6 h

60 km /6 = 10 km/h

 

8–  b3

Total distance traveled –>  (60 × 3  1/2) + 22 = 232 km

Average Speed –>  232 km/ 4 h = 58 km/h

 

9–  2

Level 1 to Level 11 –>  10 levels

10 × 3 m = 30 m

30/25 = 1  1/5 m/s

 

10–  1

Michele’s speed –>  12 km/h – 4 km/h = 8 km/h

Time taken by Kathleen –>  10/12 = 5/6 h = 50 min

Time taken by Michele –>  10/8 = 1   1/4 h = 75 min

75 min – 50 min = 25 min longer

 

11–  3

2u –>  3.5 h × 60 = 210 km

1u –>  105 km

Remaining distance –>  105 km × 3 = 315 km

 

12–  2

Total distance –>  (84 km/h × 3/4 h) + 240 = 303 km

Time taken for return trip –>  3 h 45 min +  1 h 15 min = 5 h

303 km/ 5 h = 60.6 km/h

 

 

0

Add comment