Primary 6 April Review 4featured

P6-Apr-Review4

 

Ans:

1–  4

2–  4

3–  4

4–  4

Option 1 -> 103/1000

Option 2 –>  97/1000

Option 3 –>  150/1000

Option 4 –>  70/1000

Therefore, Option 4 has the smallest value.

5–  2

6–  4

Volume of 1 cube->  3 cm × 3 cm × 3 cm = 27 cm³

27 cm³ × 8 = 216 cm³

7–  2

In the end :

Kieran –>  2u

Shannon –>  2u × 3 = 6u

At first :

Kieran –>  2u + 1 u = 3u

Shannon –>  6u – 1u = 5u

Fraction of Kieran’s  money at first –>  3/8

8– 3

8.15 a.m. to 12.45 p.m. –>  4 h 30 min/ 4.5 h

4.5 h × 30 km/h = 135 km apart

9–  2

Men : Women : Children
4    :     5          :      2

11u –>  2200

1u –>  200

200 × 2 = 400 children

10– 3

11–  169 ,  196

10 × 10 = 100

11 × 11 = 121

13 × 13 = 169

14 × 14 = 196

12–  3/14

1/7 = 2/14

2/7 = 4/14

2/14 ,  3/14 , 4/14

13–  11 : 9

Number of boys –>  40 – 18 = 22

Boys : Girls
22  :   18  = 11 : 9

14–  0.27 l

+ 0.08 = 1.08 l

1.08 ÷ 4 = 0.27 l

15–  200 m/min

16–  $126

72% = 18/25

4% = 1/25

18/25 of Tina’s money is equal to 1/25 of Joanna’s.
[Make the numerator common]

1/25 = 18/450

Therefore,

Tina’s money –> 25u

Joanna’s money –>  450u

450u + 25u = 475u = $133

1u –>  $0.28

$0.28 × 450 = $126

17–  38 paper clips

Ethan –>  2u

Darren –>  1u

Faruk –>  2u – 40

5u –>  155 + 40 = 195 paper clips

1u –>  39 paper clips

(39 × 2) – 40 = 38 paper clips

18–  30% taller

Martin’s height –> 91/100 × 150 cm = 136.5 cm

Sonia’s height ->  70/100 × 150 cm = 105 cm

136.5 cm – 105 cm = 31.5 cm taller

31.5/105 × 100% = 30% taller 

19–  20%

$45 – $36 = $9

9/45 × 100% = 20%

20–  158 rackets

Amount of money earned for 30 rackets -> $4 × 30 + $18 = $138

$722 ÷ $138 = 5 sets R $32

$32 ÷ 4 = 8 rackets

5 × 30 = 150 rackets

150 + 8 = 158 rackets

21–  462 cubes

Number of cubes that can be cut lengthwise –>  34 ÷ 3 ≈ 11

Number of cubes than can be cut breadthwise -> 23 ÷ 3 ≈ 7

Number of cubes that can be cut heightwise ->  19 ÷ 3 ≈ 6

11 × 7 × 6 = 462 cubes

22–  $3060

Olivia –>  7u

Mary and Nancy –>  1u

$4000 ÷ 8 = $500

Olivia –>  $500 × 7 = $3500

Nancy –>  $500 – $60 = $440

$3500 – $440 = $3060 

23–  5 : 9

Qn 23

1 u of boys = 2 u of girls

2u of boys –>  4 u of girls

Therefore,

Girls : Total
5    :   9

24–  a ->  $2    ,   b ->  $50

3/5 –>  15 pens

1/5 –>  5 pens

With the rest of his money (2/5), he could get –>  5 × 2 = 10 pens

20 – 10 = 10 pens for $20

$20 ÷ 10 = $2 ———— (a)

5/5 –>  5 × 5 = 25 pens

25 × $2 = 50   ————– (b)

25–  58 km/h

Distance the bus traveled in 45 min–>  3/8 × 116 = 43.5 km

Speed of bus –>  43.5 ÷ 45/60 h = 58 km/h

26–  a ->  192 packets  ,    b -> 201 packets

1 packet of dried prunes –>  1u

1 packet of dried mangoes -> 7u

4/9 of his money –>  (1u × 24 ) + (7u × 24) = 192u

192u ÷ 1u = 192 packets ————— (a)

1/9 of his money –>  192/ 4 = 48u

5/9 of his money ->  48u × 5 = 240 u

240u – (9 × 7u) = 177u

177/1 = 177 packets of dried prunes

24 + 177 = 201 packets  ———— (b)

11

Add comment